DOGBIKER

Turvallista ja hallittua pyöräilyä koirien kanssa.

DOGBIKER on uusi tuotteemme! Se on samalla trendikäs lisä polkupyörääsi. Dogbikerin avulla pyöräilet itsesi ja koirasi hyvään perus- ja tarvittaessa myös hyvään käyttökuntoon!

Dogbiker on turvallinen rakenteensa vuoksi. Jos koirasi tekee äkkinäisen liikkeen jousi ja sen matala kiinnitys tekevät sen, että teet vaistomaisesti vain pienen korjausliikkeen.

Asennus pyörään

Asennus on varsin helppoa. Taka-akselin halutunpuoleinen mutteri avataan ja Dogbiker sijoitetaan akseliin seuraavan ohjeen mukaan;

   

Dogbiker asennetaan takapyörän akselimutterin alle. Mikäli taka-akselissa on prikka akselimutterin alla se poistetaan koska Dogbikerin ja haarukan ulkopinnan väliin tarvitaan suuri kitka. Lusikassa on lisäksi kaksi rinnakkaista apureikää. Toiseen niistä asennetaan 5 mm:n pultti lusikan pyörähtämisen estämiseksi.

Kun pyörässä on tilaa vievä rummun ulkopuolinen vaihteisto ja jos lusikka ei mahdu muuten ensiksi esitetyllä tavalla kiinnitettäväksi, voidaan se asentaa "ylösalaisin".

Silloinkun monivaihteisessa takarummussa on akselilla sen pyörimisliikettä estävä prikka, se siirretään haarukkalaipan sisäpuolelle. Tässäkin tapauksessa mutterin ja haarukan väliin jää ainoastaan Dogbikerin lusikka.

Huomio koiraan

Koiran vetovaljaan ja Dogbiker´in välinen köysi on molemmista päistään sidottu sekä kaulapantaan (tai vetovaljaaseen) kiinnitettävään hakaan että Dogbikeriin siansorkkasolmulla. Naru on toimitettu pituutena, jota voi lyhentää tarvittaessa kuitenkin niin että rispaamisen välttämiseksi se katkaistaan lämmittämällä ja solmitaan uudelleen samalla solmulla, joka on kuvattu tässä esitteessä. Narun pituuden on oltava sellainen että koira ei voi juosta etutassunsa etupyörän alle.

Toimitukseen sisältyy myös lisänaru. Tämä käytetään siten, että se kytkee koiran kaulapannastaan ohjaustangon alaputkeen valjakon tekemiseksi kapeammaksi ja siksi että koira estyy vaihtamasta puolta pyörän takana. Tämä naru kytketään pyörän runkoon paalusolmulla. Tarkista solmut ennen polkupyörälenkkiä.

Hyvien tasapaino-ominaisuuksiensa vuoksi voidaan pyörään asentaa kaksi dogbikeria. Silloin on mahdollista ajaa ainakin kahden koiran kanssa ja siten nauttia kaksinkerroin.

Dogbikerin solmuja

Paalusolmu Siansorkkasolmu

Dogbikerin osat

Toimitukseen sisältyvät alla olevat osat:
  • Pakkausputki
  • Jousi,jossa valmiiksi asennettu kiinnityspultti
  • Mutteri(M8, nuloo)
  • Jousen kiinnityslusikka taka-akseliin
  • Kaksi kiinnitysnarua pikahakoineen
  • Käyttöohje

Koiran kanssa pyöräilemistä yleensä

Jo pennun kehitykseen liikunta tekee hyvää! Noin kuusikuukautisena pennun kanssa voi alkaa pyöräillä. Tulee kuitenkin muistaa muutamia perusperiaatteita;

Liian pitkiä lenkkejä ei tule tehdä. Voit alkaa ehkä 1,5 - 2 km reitistä. Sinun tulee antaa koirasi määrätä vauhdin. Vähin erin voit pidentää lenkkejä asteittain. Jo 5-6 km:n mittaisilla lenkeillä pidät yllä hyvän peruskunnon. Samoinkuin ihmisen treenissä koirasikin tarvitsee palautuspäiviä, joten 4-5 pyörälenkkiä viikossa on pidettävä riittävänä.

Yhteydenotto

Katso: Yritystiedot